5 tips voor een modern interieur

Scandinavisch, landelijk, industrieel en modern: er zijn veel verschillende interieurstijlen. Het ene huishouden houdt van een strak en clean interieur, terwijl de ander gek is op felle kleuren en veel accessoires rondom huis. Bij een modern interieur draait het om minimalisme en eenvoud. Past dit bij jou? Dan hebben we vier tips voor het inrichten van je huis met een modern interieur.

TIP 1: MINIMALISME IS KEY

Als je je huis wilt inrichten met een modern interieur, dan is minimalisme heel belangrijk! Combineer grote aanwezige meubels met simpele accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een grote hoekbank, een aanwezig tv-meubel en een grote rechthoekige tafel voor 6 personen. Combineer deze met minimalistische accessoires zoals één simpele vaas met mooie droogbloemen op de eettafel of één mooie grote plant naast de bank.

TIP 2: GA VOOR DE BASIS

Het kleurenpalet dat past bij een modern interieur, is een basic kleurenpalet. Gadus voor kleuren als wit, grijs, zwart en bruin. Deze kleuren kan je combineren met een wat fellere kleur voor in je accessoires. Kies bijvoorbeeld voor okergeel, zeewiergroen of oudroze als prominente kleur en breng deze kleur terug in wat verschillende accessoires in huis. Let wel op dat je deze kleur niet te veel terugbrengt en houd het wel clean!

TIP 3: LICHTE RUIMTE

Bij een modern interieur past een lichte ruimte. Denk dus goed na over passende binnenzonwering in jouw woonkamer. Als je mooie grote ramen hebt, dan zijn jaloezieën of shutters een goede optie. Deze laten beide veel licht binnen, maar zorgen ook voor genoeg privacy. Vooral fijn als je woonkamer aan de straatkant zit! Daarnaast is een duo-rolgordijn op maat ook een populair typeraamdecoratie voor in een modern interieur. Deze geven een strakke look aan je woonkamer en je kan gemakkelijk zelf je lichtinval bepalen.

TIP 4: STRAKKE LIJNEN

Bij een modern en strak interieur horen strakke lijnen. Denk bijvoorbeeld aaneen hoekbank in de woonkamer met een bijpassende strakke, rechthoekige salontafel. De lijnen van de meubels, maar ook van de muren, horen mooi in elkaar door te lopen en zorgen voor eenheid en een strakke uitstraling.

TIP 5: MEEGAAN MET DE TIJD

Als je je huis modern wilt inrichten, maar ook modern wilt houden, moet je goed meegaan met de tijd. Kijk regelmatig op Pinterest of in woonbladen voor de laatste trends op het gebied van wonen. Een modern interieur moet namelijk ook modern blijven. Zijn rustieke details op dit moment een trend? Breng dit dan terug in een accessoire in jouw interieur. Natuurlijk hoef je niet elke maand je gehele inrichting aan te passen, maar meegaan met de tijd is belangrijk!

Recommended Articles