Maak jouw interieur compleet!

De inrichting van een woning wordt in de basis gevormd door de meubels. Banken, stoelen en kasten vormen de basis. Maar enkel met dit meubilair is er nog geen sfeervol geheel. Voor een sfeervol en mooi interieur zijn woonaccessoires onmisbaar. Het zijn wel de meubels die de basis van het interieur vormen. Maar het zijn uiteindelijk de woonaccessoires die van alles samen een mooi compleet interieur maken. 

Lampen: de sfeermakers in huis

De term woonaccessoires is heel breed. Hieronder vallen verschillende items. Een van de items die als belangrijke sfeermaker in huis geldt, is de lampenkap. Vaak heerst de opvatting dat de lamp zelf voor de sfeer zorgt. Dit is gedeeltelijk waar. Het licht dat een lamp geeft, bepaalt deels de sfeer. Zo kan een lamp bijvoorbeeld warm of koel licht geven. En ook de sterkte van de lamp speelt hierbij mee. Maar uiteindelijk is het juist ook de lampenkap om de lamp heen die de sfeermaker is. Heb je bijvoorbeeld een lamp die relatief fel ligt afgeeft? En doe je daar een roze lampenkap omheen? Dan kan de lampenkap het licht reduceren en sfeervoller maken. Het effect van een lampenkap op de sfeer in huis moet dus niet worden onderschat. 

Lampenkap die past bij het geheel

Een lampenkap is een voorbeeld van een woonaccessoire dat veel effect heeft op de sfeer in huis. Is jouw inrichting wat kaal? En mis je eigenlijk de sfeer in de ruimte? Dan kan de plaatsing van een of meerdere mooie lampenkappen echt een verschil maken. Kies je voor een lampenkap die gemaakt is van een mooie stof zoals bijvoorbeeld velours? Dan zal de lampenkap als echte eyecatcher in huis dienen. Hierdoor is de lampenkap ook al een fraai item als het licht uitstaat. Maar met het licht aan zorgt de lampenkap natuurlijk ook nog voor extra sfeer. De stijlvolle lampenkappen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een lampenkap zwart. Maar ook goud, grijs en taupe behoren tot de mogelijkheden. Voor welke kleur lampenkap kies jij?

Waarom woonaccessoires onmisbaar zijn

Lampenkampen zijn een mooi voorbeeld van sfeer creërende woonaccessoires. Maar zo zijn er nog veel meer woonaccessoires waarmee je jouw woning kunt opleuken. Heb je bijvoorbeeld een kale muur in huis? Kies er dan voor om hier een mooie eyecatcher van een woonaccessoire te plaatsen. Dit kan een klok zijn of een set wandplanken. Maar ook een mooie grote spiegel behoort tot de mogelijkheden. Een spiegel heeft zelfs nog als mooie bijkomstigheid dat het een ruimtelijk effect heeft. Woonaccessoires zijn een uitkomst als je het interieur van jouw woning goedkoop en effectief wilt upgraden. 

Recommended Articles