Nieuwe badkamer vloer? Dit zijn de mogelijkheden

Is de vloer van jouw badkamer behoorlijk ouderwets? Dan kun je ervoor kiezen om deze te vervangen. Voor wat betreft badkamervloeren heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Dit ontdek je snel genoeg als jij je enigszins verdiept in badkamervloeren. Om goed beslagen ten ijs te komen, hebben we hieronder een aantal mogelijkheden voor een badkamervloer op een rijtje gezet. Zodoende kun jij voor jezelf alvast bepalen welke vloer jij in jouw badkamer wilt hebben.

Tegels

Bij een badkamervloer denken de meeste mensen al snel aan tegels. Begrijpelijk, want tegels worden sinds jaar en dag gebruikt als badkamervloer. Dit komt vooral doordat tegels sterk zijn, er geen water doorheen gaat en je ze goed kunt combineren met vloerverwarming. Bijkomend voordeel is dat je ze makkelijk schoonmaakt. Op het gebied van tegels heb je tegenwoordig ontzettend veel te kiezen. Zo is deze vloerbedekker verkrijgbaar in allerlei stijlen en afwerkingen. De prijzen van tegels lopen uiteen, waardoor er vrijwel altijd een tegelvloer te vinden is die binnen jouw budget past.

Pvc vloer

Jaren geleden kozen mensen voornamelijk voor een tegelvloer in hun badkamer. De laatste jaren komt hier verandering in. Zo winnen pvc vloeren steeds meer aan populariteit. Veel mensen associëren deze vloer met de woonkamer, keuken of slaapkamer, maar pvc is ook uitermate geschikt voor gebruik in de badkamer. Net als tegels kan ook pvc tegen vocht, waardoor je zo’n vloer prima in jouw badkamer kunt leggen.

Bijkomend voordeel van pvc is dat je ontzettend veel keuze hebt. Wil je een vloer van dit materiaal in jouw badkamer leggen? Dan kun je onder meer kiezen uit een pvc vloer met houtlook. Dit is met name ideaal wanneer je jouw badkamer een natuurlijke uitstraling wilt geven. Zo’n vloer is overigens verkrijgbaar in nagenoeg iedere kleur. Dit maakt dat het niet lastig is om een pvc vloer te vinden die bij jouw badkamer past.

Hout

Kies je voor een pvc vloer met houtlook? Dan lijkt het net alsof er een houten vloer in jouw badkamer ligt. Toch verkiest niet iedereen een pvc vloer boven een vloer van echt hout. Geldt dit ook voor jou? Geen probleem, want je kunt namelijk ook voor een houten badkamervloer kiezen. Met zo’n vloer krijgt jouw badkamer een warme en natuurlijke uitstraling. Nadeel van hout is dat het niet goed bestand is tegen water. Wil je een houten vloer in jouw badkamer? Leg deze dan niet in de gehele ruimte. In natte zones als de douchehoek kun je beter voor tegels of een ander materiaal kiezen dat tegen water kan. Zodoende voorkom je dat je jouw houten badkamervloer binnen de kortste keren moet vervangen.

Gietvloer

Veel mensen die hun badkamer verbouwen kiezen voor een moderne inrichting. Een gietvloer sluit hier naadloos bij aan. Met zo’n vloer geef je jouw badkamer een stijlvolle en eigentijdse uitstraling. Bijkomend voordeel van een gietvloer is dat deze volledig waterdicht is. De kans op een lekkage is hierdoor vrijwel nihil. Bovendien kan er zonder gevolgen water op de vloer blijven liggen. Veel mensen zien de prijs van een gietvloer als een nadeel. Vind je zo’n vloer te duur? Dan bieden pvc tegels mogelijk uitkomst. Deze tegels zijn meestal goedkoper dan een gietvloer, maar je kunt er wel eenzelfde resultaat mee creëren.

Recommended Articles