Tips voor het kiezen van de juiste elementen voor je badkamer

Bij het opnieuw inrichten van je badkamer is het kiezen van de juiste tegels voor de vloer en muren de eerste belangrijke stap. Tegels bepalen niet alleen de esthetiek van de ruimte, maar ook de functionaliteit en duurzaamheid ervan. Overweeg daarom verschillende factoren bij het maken van deze keuze.

 • Let bij het selecteren van tegels voor de vloer op de antislip eigenschappen, vooral in een natte omgeving zoals de badkamer. Kies voor tegels met een goede grip om uitglijden te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om tegels te selecteren die bestand zijn tegen water en vocht, zodat ze niet snel beschadigd raken.
 • Voor de muren kun je experimenteren met verschillende kleuren en patronen om een unieke uitstraling te creëren. Houd er echter rekening mee dat tegels op de muren ook bestand moeten zijn tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken zijn. Keramische tegels zijn vaak een goede keuze vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Douchecabines versus inloopdouches

Het sanitair in je badkamer is een ander belangrijk aspect om te overwegen. Bij het kiezen van een douchecabine of een inloopdouche zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden.

 • Douchecabines kopen is populair vanwege het gestroomlijnde uiterlijk en de mogelijkheid om de rest van de badkamer droog te houden. Douchecabines zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, waardoor je er gemakkelijk een kunt vinden die past bij de afmetingen en stijl van je badkamer. Een douchecabine biedt ook privacy tijdens het douchen, vooral als je een glazen variant kiest met matglas.
 • Aan de andere kant biedt een inloopdouche een ruimtelijker gevoel en een naadloze uitstraling. Het creëert een open en toegankelijke douche-ervaring. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met beperkte mobiliteit, omdat er geen drempels zijn om over te stappen. Inloopdouches zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kunnen op maat worden gemaakt om perfect in je badkamer te passen.

Badkamerspiegels met verlichting: een vleugje luxe

Een badkamerspiegel met verlichting voegt niet alleen functionaliteit toe aan je badkamer, maar ook een vleugje luxe. 

 • Goede verlichting is essentieel bij het aanbrengen van make-up, scheren of het verzorgen van je gezicht. Met een badkamerspiegel met ingebouwde verlichting heb je altijd voldoende helderheid en verminder je schaduwen, waardoor je een beter zicht hebt op jezelf.
 • Verlichting kan ook de sfeer in je badkamer beïnvloeden. Met een badkamerspiegel met verlichting kun je kiezen uit verschillende instellingen en lichttemperaturen om de gewenste ambiance te creëren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor warme verlichting voor een ontspannen sfeer tijdens een bad of juist helderder licht voor functionele taken.
 • Verlichting kan helpen bij het creëren van een ruimtelijker gevoel in je badkamer. Als je een kleine badkamer hebt, kan de juiste verlichtingstechniek ervoor zorgen dat de ruimte groter aanvoelt. Een badkamerspiegel met geïntegreerde verlichting kan dit effect versterken.

Tips voor het kiezen van de juiste badkamerspiegel met verlichting

Bij het kiezen van een badkamerspiegel met verlichting zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden:

 • Meet de beschikbare ruimte in je badkamer en bepaal de ideale grootte voor de spiegel. Overweeg ook waar je de spiegel wilt plaatsen, zoals boven de wastafel of aan de muur. Zorg ervoor dat de spiegel niet te groot of te klein is voor de ruimte en dat deze op een hoogte hangt die comfortabel is voor jou.
 • Bekijk welke soorten verlichting beschikbaar zijn bij de badkamerspiegel. Sommige spiegels hebben geïntegreerde LED verlichting, terwijl andere modellen dimbare verlichting of verschillende lichttemperaturen bieden. Kies een optie die past bij jouw behoeften en voorkeuren.
 • Denk na over de algehele stijl en design van je badkamer en kies een spiegel die daarbij past. Er zijn verschillende opties beschikbaar, van strakke en moderne spiegels tot klassieke en elegante modellen. Zorg ervoor dat de spiegel harmonieus opgaat in de rest van je badkamerinterieur.
 • Controleer de kwaliteit van de badkamerspiegel en zorg ervoor dat deze duurzaam en goed gemaakt is. Let op de gebruikte materialen en afwerkingen om ervoor te zorgen dat de spiegel lang meegaat. Daarnaast is het handig om te controleren of de verlichting gemakkelijk te bedienen is en of er eventueel extra functies zijn, zoals een ingebouwd vergrootglas of anti-condens technologie.
 • Stel een budget vast voor je badkamerinrichting en houd daar rekening mee bij het kiezen van een badkamerspiegel met verlichting. Er zijn verschillende prijsklassen beschikbaar, dus zorg ervoor dat je een spiegel vindt die binnen je budget past zonder concessies te doen aan de kwaliteit en functionaliteit.

Recommended Articles