Waar moet comfortabel en mooi beddengoed aan voldoen?

De inrichting van je slaapkamer is in twee opzichten belangrijk. Ten eerste wil je dat je slaapkamer er mooi uitziet. Maar het is ook belangrijk om comfortabel beddengoed te gebruiken. Je wilt tenslotte ook lekker slapen. Daarom kies je je dekbed, hoeslakens, kussens en dekbedsets met zorg. Het oog wil ook wat, daarom is beddengoed in tientallen kleuren en dessins te verkrijgen. Let op de maat, dekbedden worden verkocht in verschillende afmetingen. Sommige hoezen zijn geschikt voor verschillende maten, als dat het geval is wordt het meestal op de verpakking of bij de omschrijving op een website vermeld.

Comfort is belangrijk als je slaapt

Beddengoed moet de huid niet irriteren, daarom is kwalitatief beddengoed van bijvoorbeeld BedSupply aan te raden. De tijd van kriebelende dekens ligt gelukkig al heel wat jaren achter ons. Vandaag de dag slapen de meeste mensen onder een dekbed, voorzien van een dekbedhoes die gemaakt is van verschillende soorten materialen. In de zomer kies je voor koele katoen, in de winter misschien liever voor warm en zacht flanel. Onder een koel katoenen dekbedhoes slaap je ook lekker als het in de winter warm is. Je kunt eventueel het dekbed weglaten en alleen onder de hoes slapen. Sommige mensen geven in de zomer de voorkeur aan een koel katoenen laken, dat kan natuurlijk ook.

Kies voor knusse warmte in de koude wintermaanden

In de winter wil je natuurlijk lekker warm ‘onder de wol’ kunnen kruipen. Het is niet aan te raden om in je slaapkamer de verwarming aan te zetten. Dan wordt het al snel te warm en slaap je beslist niet lekker. Maar kou lijden is natuurlijk het andere uiterste. Daarom kiezen veel mensen voor een wat dikker dekbedovertrek in de winter. Flanel is een vaak gekozen materiaal. Het is lekker zacht en heerlijk warm. De dekbed sets van flanel zijn meestal verkrijgbaar in mooie warme herfst- en wintertinten, terwijl de katoenen sets vaak in frisse en lichte zomerkleuren in de winkels liggen.

Een goed hoeslaken is belangrijk

Tijdens je slaap verlies je gemiddeld zo’n halve liter vocht. Dat vocht moet worden geabsorbeerd. Daarom is een goed hoeslaken belangrijk. Natuurlijk is het niet zo dat je van dat vocht je bed uit drijft, maar het is wel fijn als je beddengoed goed absorbeert. En nu begrijp je waarschijnlijk ook waarom het wel zo fris is om wekelijks je beddengoed te wassen. Het is om diezelfde reden niet verstandig om je bed op te maken als je opstaat. Sla het dek liever terug zodat het beddengoed gedurende de dag goed kan luchten. Des te frisser stap je de volgende avond weer in je bed.

Recommended Articles