3 manieren om muizen te vangen

Heb je last van muizen in huis? Dan wil je ongetwijfeld zo snel mogelijk verlost worden van dit ongedierte. Begrijpelijk, wat het is geen prettig idee dat deze beestjes in jouw huis leven. Gelukkig heb je tegenwoordig verschillende manieren om muizen te bestrijden. Zo kun je de beestjes onder meer vangen. Wil je zelf muizen vangen? Dan kun je gebruikmaken van een aantal hulpmiddelen. Om jou op weg te helpen zetten we hier 3 manieren om muizen te vangen op een rijtje.

1. Muizenklemmen

De meeste mensen gebruiken muizenklemmen om muizen te vangen. Als een muis in deze klem loopt, slaat hij dicht. De muis breekt hierdoor zijn nek, waardoor het beestje op slag dood is. Om de muizen naar de klem te lokken, gebruik je lokaas. Dit kan een blokje kaas zijn, maar pindakaas werkt ook goed. Nadeel van muizenklemmen is dat muizen er soms uit de buurt blijven. Dit is bijvoorbeeld het geval als ze een menselijke geur ruiken. Ook als ze de val doorhebben komen ze er vaak niet in de buurt.

2. Diervriendelijke muizenvallen

Ben je een grote dierenvriend? Dan kun je het mogelijk niet over je hart verkrijgen om muizen te doden. Hierdoor sta je niet achter het gebruik van en muizenklem. Toch betekent dit niet dat je de muizen niet kunt vangen. Nee, want we kennen tegenwoordig namelijk ook diervriendelijke muizenvallen. Dit zijn vallen die voorzien zijn van een deurtje. De muis kan de val wel in, maar komt er niet meer uit. Het deurtje kan namelijk maar één kant op bewegen. Om de muis in de val te lokken, plaats je er een lekkernij in.

3. Lokdoosjes

Naast vallen en klemmen kun je ook lokdoosjes inzetten om muizen te vangen. Deze papieren doosjes zijn voorzien van giftige korrels. Als een muis hiervan eet, sterft hij meestal binnen één week. De korrels zorgen namelijk voor een inwendige bloeding, waardoor de muis sterft. Hierdoor denken veel mensen dat lokdoosjes uitermate geschikt zijn om muizen te vangen. Ze kunnen inderdaad effectief zijn, maar vaak heb je er veel van nodig om alle muizen in huis te bestrijden. Bovendien duurt het enige tijd voordat de muis sterft. In de tussentijd kan er alweer een nieuw nest ontstaan, waardoor je overlast van muizen blijft ervaren.

Laat muizen vangen door een ongediertebestrijder

Als je slechts een paar muizen in huis hebt, kun je deze prima bestrijden met een muizenklem of muizenval. Gaat het om een plaag? Dan raden wij je aan om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Een plaag bestrijden vereist namelijk een doordachte aanpak. Op Beestjeskwijt.nl vind je een specialist die de muizen voor jou kan bestrijden. Hij combineert verschillende technieken en bestrijdingsmiddelen met elkaar. Hierdoor duurt het meestal niet lang voordat een muizenplaag verleden tijd is.

Recommended Articles