5 tips om de juiste raambekleding te kiezen voor je woning

Raambekleding is een belangrijk onderdeel van elk huis. Ze kunnen privacy, isolatie en stijl bieden. Maar met zo veel verschillende soorten raambekleding om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke de juiste is voor je huis. Hier zijn vijf tips om je te helpen de juiste raambekleding voor je huis te kiezen.

1) Bedenk goed wat je van je raambekleding verwacht

Hoewel het leuk kan zijn om een stel op maat gemaakte gordijnen te hebben die bij het decor van je woonkamer passen, houden ze misschien niet de warmte tegen die tijdens de wintermaanden ontsnapt. Niemand wil thuiskomen van het werk en ontdekken dat zijn verwarmingsrekening verdubbeld is omdat hij bij het uitzoeken van zijn raambekleding mooi boven praktisch koos. Bedenk dus eerst wat je van je raambekleding verwacht en ga dan binnen deze selectie op zoek naar iets wat bij je stijl past.

2) Denk na over hoeveel tijd je in elke kamer doorbrengt

Zijn er kamers waar je graag tijd doorbrengt? Zo ja, kan het de moeite waard zijn om naar duurdere raambekleding te kijken. Als je bijvoorbeeld graag tijd doorbrengt in je keuken om eten voor je gezin te bereiden, wil je misschien raambekleding die ervoor zorgt dat de warmte en koele lucht niet kunnen ontsnappen en die ook felle zon tegenhoudt. In een gordijnenwinkel kunnen ze je adviseren over de mogelijkheden die bij jouw woning passen.

3) Ga na hoe gemakkelijk ze te onderhouden zijn

Raambekleding ziet er misschien mooi uit als het nieuw is, maar als je kiest voor raambekleding die moeilijk schoon te maken is, zal je moeten blijven schrobben om vlekken of vuil kwijt te raken. Voor sommige mensen is dit geen probleem maar voor anderen kan het hun pet peeve zijn, dus overweeg de schoonmaaktijd voor je je definitieve keuze maakt.

4) Zorg voor een samenhangend geheel

Ben je ooit het huis van een vriend binnengelopen waar alles niet bij elkaar past? Hoewel het in de eerst instantie misschien leuk lijkt, kan het er ook snel rommelig en smakeloos uitzien. Zorg dus dat jouw raambekleding goed past bij de ruimtes van jouw woning. Of het nu gordijnen of jaloezieën zijn, zorg ervoor dat ze goed bij elk van je ramen passen, zodat ze niet misplaatst lijken. Zolang je de tijd neemt om raambekleding te vinden die bij elke kamer past en bij elkaar past, hoef je je nooit zorgen te maken dat mensen je uitlachen over hoe mismatched je huis is.

5) Denk na over hoeveel licht je in elke kamer wilt

Als er kamers zijn waar het mooi om veel natuurlijk licht te hebben, zorg er dan voor dat je raambekleding kiest die de grootst mogelijke hoeveelheid licht binnenlaat. Omgekeerd, als je graag meer privacy in je huis hebt en minder zonlicht naar binnen wilt laten komen, kies dan voor een donkerdere kleur.

Als je deze vijf tips onthoudt als je je nieuwe raambekleding uitzoekt, zal je er nog jarenlang plezier van hebben!

Recommended Articles