5 manieren om je badkamer om te toveren in een home-spa

De badkamer is een van de weinige plekken in je huis waar je rust en stilte kunt vinden. Je kunt je in je badkamer heerlijk buitensluiten van alle stressvolle momenten. Het is dus niet verwonderlijk dat veel mensen van hun badkamer hun plek maken om er even helemaal tussenuit te kunnen zijn. Het is ook niet verwonderlijk dat diezelfde mensen hun badkamer vaak op een spa willen laten lijken, met overal mooie dingen om zich heen voor comfort en ontspanning.

We hebben 5 manieren op een rijtje gezet om van je badkamer een home-spa te maken. Sommige ideeën zullen beter werken dan andere, afhankelijk van wat je al in je huis voorhanden hebt én wat je persoonlijke stijl (en budget) is. Lees je mee?

Een ruim bad

Een bad is de sleutel tot ontspanning, dus als je er de ruimte voor hebt, dan is de toevoeging van een bad de absolute nummer één als het aankomt op het creëren van een home-spa. Zorg extra goed voor het belangrijkste element in elke spa: de badkuip. De badkuip is een van de belangrijkste elementen van elke spa. Het is de plaats waar je kunt ontspannen en alle opgebouwde stress kunt loslaten. Een bad kan een geweldige manier zijn om stress te verminderen, vooral als het ruim genoeg is om je er volledig in uit te strekken. Zorg ervoor dat je badkuip altijd schoon is en vrij van vlekken – dit zal je helpen nog meer te ontspannen. PS: investeer ook in heerlijke geurige badgel of badbommen!

Verlichting

Een van de belangrijkste dingen in een spa is de verlichting. En terwijl je in je keuken alle kleine details moet kunnen zien om te kunnen koken (check ook deze keuken inspiratie tips), is in de badkamer gedimd licht juist the way to go! Het moet rustgevend en kalmerend zijn, zonder te fel te zijn. Je wilt niet verblind worden als je je probeert te ontspannen. Als je kunt, probeer dan hard fluorescerend licht te vermijden en ga voor iets natuurlijkers, zoals kaarslicht of een smart-lamp die je kunt dimmen en waarvan je de warmte in kunt stellen. Hier hoef je overigens helemaal niet per se een duur merk voor aan te schaffen: slimme verlichting heb je al voor een paar euro!

Een grote spiegel

Je badkamer is de plek waar je je op de dag voorbereidt – je opmaken, haar en make-up. Een mooie manier om een spa-achtige sfeer in je badkamer te scheppen is door er een weelderig randje aan te geven met een grote spiegel die licht weerkaatst op het plafond erboven. Hiermee creëer je prachtige effecten op de muren van je badkamer, waardoor hij er luxueuzer uitziet dan ooit tevoren. Heb je hier geen ruimte voor, kies dan voor iets kleiners – maar laat het zo oppoetsen dat het licht er prachtig op weerkaatst.

Aroma’s of geurstokjes

Een van de beste dingen van een kuuroord zijn de heerlijke aroma’s die de lucht vullen. Je kunt dit gevoel in je eigen huis krijgen door geurstokjes of aroma oliën te gebruiken. Deze zijn heel gemakkelijk in het gebruik en geven je badkamer in een handomdraai dat spa-gevoel. Kies gewoon je favoriete geur (ontspannende lavendel, verkwikkende pepermunt of pittige citroen zijn allemaal geweldige mogelijkheden) en doe een paar druppels in een diffuser of steek een geurstokje aan. Je kunt zelfs wat olie op een tissue doen en die bij de badkuip leggen – zorg er alleen voor dat je hem daar niet laat liggen als je klaar bent!

Planten

Planten in je badkamer zetten is een andere leuke manier om een spa-achtige sfeer te scheppen. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar helpen ook de luchtkwaliteit in je badkamer te verbeteren. Kies planten die goed bij je stijl passen en die je gemakkelijk kunt verzorgen. Aloë vera, slangenplant en spinnenplant zijn allemaal prima opties voor iedereen die geen groene vingers heeft!

Dat waren ze: 5 manieren om van je badkamer een home-spa te maken! Met maar een paar kleine veranderingen zul je je meer ontspannen en verfrist voelen dan ooit tevoren. Veel plezier!

Recommended Articles