5 manieren om je woonkamer een nieuwe look te geven

Woonkamers zijn het middelpunt van de meeste huizen. Het is de plaats waar gezinnen samenkomen, ze tijd met elkaar doorbrengen en gasten ontvangen. En er is niets erger dan het gevoel dat je woonkamer saai is of dat hij niet weerspiegelt wie je bent als individu of gezin. Om je woonkamer een andere look te geven zijn er flink wat dingen die je kunt doen die veel verschil maken. Wij zetten vijf van deze manieren voor je op een rij!

1) Verander de kleuren

Of je nu de muren in een andere kleur schildert (tip: probeer Trimetal verf) of nieuwe kussens koopt om de boel op te fleuren, verandering van kleuren kan je ruimte weer fris en levendig laten aanvoelen. Kleuren kunnen de stemmingen en emoties van mensen beĆÆnvloeden, en ook de manier waarop ze een ruimte waarnemen. Verschillende kleuren roepen bij mensen verschillende gevoelens op. Zo wordt blauw vaak geassocieerd met kalmte en rust; terwijl rood je een opgewonden of energiek gevoel kan geven. Misschien wil je met deze factoren rekening houden als je je woonkamer een nieuwe look wilt geven – er zijn tal van manieren waarop het veranderen van de kleuren het gevoel in de kamer kan veranderen!

2) Voeg planten toe

Planten toevoegen aan een ruimte voegt onmiddellijk leven en energie toe; ze helpen ook de luchtkwaliteit in je huis te zuiveren. Planten zijn een van de eenvoudigste manieren om je woonruimte een andere aanblik te geven. Planten kunnen een kamer opfleuren, de luchtkwaliteit zuiveren en je humeur verbeteren. Er zijn een paar planten die heel geschikt zijn voor woonkamers. Een ervan is de slangenplant, die gemakkelijk te verzorgen is en niet veel licht nodig heeft. Ze helpt ook de lucht in je huis te zuiveren. Een andere mooie plant voor de huiskamer is de vioolplant. Deze plant is wat moeilijker te verzorgen, maar het is de moeite waard want hij heeft een indrukwekkende groeisnelheid en voegt veel leven toe aan elke kamer.

3) Vervang je kunstwerken

Hang wat originele kunst aan de muur in plaats van prints van de lokale prijsstunter. Een tof schilderij tegen een Trimetal magnacryl prestige mat geverfde muur is een geweldige manier om de look van je woonkamer te verbeteren. Originele kunst aan de muren van je woonkamer toevoegen is een geweldige manier om de kamer nieuw leven en levendigheid te geven. Een goed stuk originele kunst kan een wezenlijk verschil maken voor hoe de kamer aanvoelt en eruit ziet. En het mooie is: het is er in allerlei verschillende vormen en maten, wat betekent dat je op allerlei manieren aan de behoeften van je woonkamer kunt voldoen. Sommige mensen geven de voorkeur aan kleinere werken die gemakkelijker zijn op te hangen, terwijl anderen misschien grotere stukken willen die een hele muur domineren. Dit zijn maar enkele factoren waarmee je rekening moet houden als je nadenkt over welk soort of formaat stuk het beste voor de ruimte zal werken!

4) Verander je vloerbedekking

Of je nu momenteel laminaat, hout of tegels hebt liggen, het veranderen van je vloerbedekking kan een geweldige manier zijn om je woonkamer een nieuwe look te geven. Vloerbedekking is een van de eerste dingen die mensen zien als ze een kamer binnenkomen, dus is het belangrijk dat ze een goede indruk maakt. Als je iets zoekt dat je woonkamer warmer en uitnodigender doet aanvoelen, overweeg dan over te stappen op een houten vloer. Deze soort vloer ziet er niet alleen mooi uit, maar voelt ook warm aan onder de voeten – ideaal voor de koudere maanden! Koudere tegels raden we eigenlijk alleen aan als je huis ook voorzien is van vloerverwarming: zeker als je zo’n koukleum ben als ik!

5) Voeg wat meubels toe

Een gemakkelijke manier om je woonkamer een andere aanblik te geven is door er wat nieuw meubilair neer te zetten. Misschien kun je je oude bank omruilen voor een nieuwe in een andere stijl of kleur? Of misschien kun je een fauteuil of voetenbankje toevoegen om extra zitruimte te creƫren? Is er geen budget om nieuwe spullen te kopen, probeer dan eens te kijken wat je kunt doen met je huidige bank en meubels. Op Facebook zijn tal van groepen gevuld met mensen die met een klein budget hun oude meubels omtoveren tot de mooiste stukken in alle mogelijke kleuren. Voor een bank hoef je vaak alleen maar een nieuwe hoes te kopen!

Zo, dat waren ze. 5 manieren om je woonkamer een nieuwe look te geven. Heb jij zelf toffe ideeƫn of vragen over het opnieuw designen van je woonkamer? Let me know, en misschien schrijf ik er binnenkort een leuk stuk over!

Recommended Articles