Wat zijn jaloezieën?

Als je op zoek bent naar raambekleding, dan is de kans groot dat je op een bepaald punt jaloezieën zult overwegen. Jaloezieën, ook wel verticale lamellen genoemd, zijn een populaire soort raambekleding die schaduw of privacy bieden. Ze bestaan uit lamellen die versteld kunnen worden om de hoeveelheid licht en lucht te regelen die door je raam binnenkomt.

Hoewel er tegenwoordig veel soorten raambekleding op de markt zijn, zul je merken dat deze specifieke soort een aantal duidelijke voordelen bieden: ze bieden veel meer licht dan gordijnen; ze kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden; en ze vereisen geen speciale vaardigheden of gereedschap om ze te installeren. Bovendien kun je jaloezieën gebruiken zonder al het natuurlijke licht uit de kamer te weren, want je kunt ze exact afstellen zodat precies de juiste hoeveelheid licht je kamer binnen komt. Vandaag gaan we wat dieper in op deze prachtige soort raambekleding!

De voordelen van het gebruik van venetiaanse jaloezieën

Jaloezieën bieden een hele reeks voordelen boven andere raambekleding. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, kunnen ingesteld worden om de hoeveelheid licht en lucht die binnenkomt te regelen, en kunnen zonder speciale vaardigheden of gereedschap geïnstalleerd worden. Zelfs de mannen en vrouwen met twee linker handen kunnen jaloezieën eenvoudig ophangen! Omdat ze bovendien lamellen hebben die open en dicht kunnen, kun je ze gebruiken zonder al het natuurlijke licht uit de kamer te blokkeren. Jaloezieën zijn er daarnaast in verschillende materialen, zodat je altijd de perfecte voor je huis kunt vinden. Populair zijn bijvoorbeeld aluminium jaloezieën die in alle kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Het voordeel van aluminium ten opzichte van bijvoorbeeld houten jaloezieën is dat deze veel lichter zijn. Ideaal voor grotere raampartijen!

Hoe je de juiste maat voor je raam kiest

Een van de belangrijkste dingen waarmee je rekening moet houden als je jaloezieën kiest, is de grootte van je raam. Je wilt er zeker van zijn dat de jaloezieën die je kiest niet te groot of te klein zijn voor het raam. Als de lamellen te groot zijn, zijn ze moeilijk te hanteren en zien ze er misschien niet zo mooi uit; als ze te klein zijn, zien ze er onevenredig uit en bieden ze misschien niet genoeg bedekking. Let er bij het opmeten van je raam op dat je zowel de hoogte als de breedte van de opening goed opmeet. Zo krijg je een beter idee van welke maat jaloezieën je moet kopen. Natuurlijk kun je dit ook uit handen geven aan de winkel die de jaloezieën verkoopt. Houd ook rekening met de zwaarte van de jaloezieën: sommige materialen zijn zoals hierboven al vermeld werd zwaarder dan anderen. Het laatste wat je wilt is dat je hele raambekleding naar beneden komt zetten als je er iets te hard aan trekt.

Hoe houd je jaloezieën schoon?

Jaloezieën zijn gemakkelijk schoon te maken – alles wat je nodig hebt is een vochtige doek en wat zeepsop. Zorg er wel voor dat je de jaloezieën niet te nat maakt, want dan kunnen ze kromtrekken (als ze van hout zijn). Veeg gewoon de lamellen en het frame van de jaloezieën af en ze zijn in een mum van tijd weer zo goed als nieuw!

Recommended Articles