Dit zijn de tuintrends van 2022

Naarmate de wereldbevolking blijft groeien, trekken steeds meer mensen naar steden. Dit heeft geleid tot een overeenkomstige toename van de vraag naar stadstuinen. In antwoord hierop zijn tuinontwerpers gaan experimenteren met nieuwe en vernieuwende manieren om ruimte voor planten te scheppen in dichtbebouwde stedelijke gebieden. Hier zijn zeven van de meest veelbelovende trends in stedelijk tuinieren voor 2022.

1) Zelf kruiden planten

Deze trend doet zich nu al voor met mensen die hun eigen basilicum of rozemarijn plant op hun terras of patio, maar het ziet ernaar uit dat ook kruidentuinen aan populariteit zullen winnen. Je kunt je favoriete kruidentheeplanten laten groeien, zelfs als je niet veel plaats hebt, door ze in potten op je veranda of patio te houden.

2) Groentetuinen

Meer mensen beginnen aan tuinieren omdat ze willen weten waar hun voedsel vandaan komt, en wat is er gezonder dan je eigen groenten kweken? Een moestuin kan zo klein of groot zijn als je wilt, en het is een geweldige manier om ook je gezin voor tuinieren te interesseren.

3) Tuinkunst

Van metalen beelden tot gebrandschilderd glas, er zijn allerlei manieren om wat kunst aan je tuin toe te voegen. Je kunt tuinkunst ook gebruiken om je tuin wat privacy te geven of om een focuspunt in je tuin te creëren. Combineer tuinkunst met mooie tuinsets om van jouw tuin een stijlvolle, maar ook comfortabele plek te maken om gasten te ontvangen.

4) Verticale tuinen

Verticale tuinen zullen ook in 2022 populair blijven. Deze tuinen zijn perfect voor kleine ruimtes omdat ze niet veel plaats innemen, en ze zijn een mooie manier om wat kleur en leven aan een muur toe te voegen. Je kunt planten gebruiken die goed gedijen in verticale tuinen, of hanging baskets installeren voor een nog opvallender beeld.

5) Duurzaam tuinieren

Mensen krijgen steeds meer belangstelling voor het verminderen van hun milieu-impact, en duurzaam tuinieren is een geweldige manier om dat te doen. Het gebruik van compostbakken, regenvaten, en natuurlijke bestrijdingsmethoden voor plagen zijn allemaal populaire duurzame tuiniertechnieken.

6) Vetplanten

De populariteit van vetplanten zal in 2022 blijven toenemen. Deze planten zijn perfect voor mensen die niet veel tijd hebben om hun tuin te verzorgen, omdat ze niet veel water of zonlicht nodig hebben. Je vindt vetplanten in allerlei kleuren, dus ze zijn heel geschikt om wat afwisseling in je tuin aan te brengen

7) Inheemse planten

Deze planten zijn aangepast aan het klimaat en de bodem van een gebied, zodat ze niet zo veel verzorging nodig hebben als andere planten. Ze helpen ook de plaatselijke fauna te ondersteunen, dus ze in je tuin gebruiken is een mooie manier om je steentje bij te dragen aan het milieu

Het is duidelijk dat het landschap van het stedelijk tuinieren aan het veranderen is. Of je nu je eigen kruiden wilt kweken om te koken, of als je een manier zoekt om wat kleur en leven in je tuin te brengen met verticale tuinen, er zijn genoeg mogelijkheden!

Recommended Articles