In 4 stappen naar de perfecte tuin: van tuinmeubelen tot decoratie

Tuinen zijn meer dan alleen mooi. Ze kunnen ook een plek zijn om te ontspannen en het buitenleven te waarderen, maar ze kunnen ook verse groenten voor je gezin opleveren. Maar als je tuin niet wordt bijgehouden of je er nog nooit een hebt gehad, kan het moeilijk zijn te weten waar je moet beginnen. Als dit als jou klinkt, maak je dan geen zorgen – we hebben op InterieurBlogster alles wat je nodig hebt. Deze blog geeft tips over hoe je aan de slag kunt met het ontwerpen en onderhouden van een achtertuin die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is en waar prachtige meubels zoals bijvoorbeeld de populaire Van der Garde Tuinmeubelen geweldig tot hun recht komen.

Waarom je tuin aandacht nodig heeft

Je achtertuin is de perfecte plek om te ontspannen in de zon en te genieten van het buitenleven. Maar het is ook veel meer dan dat. Een goed onderhouden achtertuin kan een geweldige plek zijn om je eigen groenten en kruiden te verbouwen, en met het juiste meubilair kan hij net zo comfortabel zijn als je woonkamer. Verwaarloos je achtertuin dus niet en geef het de aandacht die hij verdient: we weten zeker dat je met een klein beetje moeite je tuin kunt omtoveren tot de nummer 1 chill-spot van je woning, misschien wel inclusief Van der Garde tuinsets voor 6 personen!

Want zeg nou eerlijk: wat is er beter dan vrienden op bezoek te hebben voor een heerlijke BBQ? Precies: helemaal niets. Tuinen zijn de perfecte plaats voor zomerse bijeenkomsten met vrienden, maar zijn ook comfortabele ruimten die kunnen dienen als buitenwoonkamer of patio – perfect om gasten te ontvangen. En er zijn weinig dingen leuker in de zomer dan nieuwe recepten uitproberen op je grill of wat lectuur (of gossip) inhalen onder een schaduwrijke parasol. Of je nu een grote achtertuin hebt of het moet doen met beperkte ruimte, er zijn tal van manieren om in elk type tuin een uitnodigende buitenruimte te creëren.

Stap 1: Zorg voor wat privacy

Tenzij je het liefst de hele dag door met al je buren wilt socializen, is het creëren van wat privacy in de tuin voor veel mensen een must. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te regelen, zelfs als je een kleine ruimte hebt. De gemakkelijkste manier om dit te doen is door een hoge schutting rond je tuin te zetten, maar andere mogelijkheden zijn het planten van heggen of je meubels zo neerzetten dat de tuin meer afgezonderd aanvoelt. Een geweldige toevoeging aan je tuinmeubilair is in elk geval een fijne parasol: deze beschermt je niet alleen tegen de zon, maar ook tegen nieuwsgierige buren!

Stap 2: Kies hoeveel onderhoud je aankunt

Ben je al een fervent tuinier, dan moet het inrichten en onderhouden van een achtertuin helemaal geen probleem voor je zijn – het zou zelfs een hobby kunnen worden! Maar als het idee om elk weekend onkruid te wieden en te snoeien je koud laat, overweeg dan om voor gemakkelijk te onderhouden planten te kiezen, of misschien zelfs wel helemaal geen planten te plaatsen. Een onderhoudsvrije tuin met enkel wat tegels is wellicht niet het meest sfeervolle om te doen, maar gelukkig zijn er zat mooie tuinmeubels om er toch wat moois van te maken.

Stap 3: Zoek het perfecte meubilair

De gemakkelijkste manier om een gezellige ruimte te creëren om je in te ontspannen, is door wat comfortabele tuinmeubelen in je achtertuin te zetten. Een patio is misschien genoeg als je op Hawaï woont en alleen een veranda hebt om je stoelen op te zetten, maar voor velen van ons kunnen een kleine tafel en stoelen het praktische gebruik van onze buitenruimte echt uitbreiden. Een aantrekkelijke tuintafel of loungeset kan van elk deel van je tuin een mooie woonkamervervanger of eethoek maken – en het zo gemakkelijk maken om met je familie en vrienden buiten te vertoeven!

Stap 4: Accessoires en verlichting

Het toevoegen van verlichting en decoratie in je tuin maakt het helemaal af. Een stijlvolle buitenlamp kan urenlang helder licht geven zodat je gasten hun weg naar de achtertuin kunnen vinden, en wat mooie tuindecoratie geeft je ruimte een vleugje karakter. Heb je een grote tuin: overweeg dan het toevoegen van een sproeier voor je graswerk of planten. Maar doe je het met minder vierkante meters? Dan volstaat die gieter écht wel.

Of je nu een echt tuinmens bent of niet, er zijn genoeg manieren om een mooie achtertuin te creëren die het middelpunt wordt van gezellige avonden en familie-BBQ’s. Van het kiezen van planten die weinig onderhoud vergen tot het toevoegen van stijlvol meubilair zoals Van der Garde Tuinmeubelsets, de mogelijkheden zijn eindeloos in elk budget!

Recommended Articles