Is een traplift iets voor jou?

Bij een traplift denk je misschien aan een oplossing voor hoogbejaarden. Voor mensen die nauwelijks nog zelf op hun benen kunnen staat, of aan mensen met een fysieke handicap. Maar wist je dat steeds meer mensen die helemaal niet in deze categorieën vallen ook kiezen voor een traplift? Voor hen is het een stukje comfort, een gemakkelijkere manier om de trap op en af te komen.

Wanneer kies je voor een traplift?

Ben je volledig gezond, en kost bewegen je geen enkele moeite? Ben je zo fit als het maar zijn kan, sport je regelmatig en merk je op geen enkele manier dat de jaren eventueel een beetje beginnen te tellen? Dan zal je nog nooit hebben overwogen om de trappen die je in je huist hebt uit te rusten met een traplift. Logisch ook, want waarschijnlijk loop je die trappen iedere dag meerdere keren op en af zonder erbij na te denken. Zo gaat dat, met dingen die gemakkelijk gaan, je doet ze gedachteloos. Merk je echter dat je steeds vaker wél gaat nadenken bij de trap, of dat je hem misschien zo veel mogelijk begint te vermijden, dan is er iets aan de hand.

Dat ‘iets’ kan van voorbijgaande aard zijn. Misschien heb je een spierblessure opgelopen, waardoor bepaalde bewegingen even niet zo gemakkelijk gaan. Misschien ben je herstellende van een periode van ziekte, of na een operatie en ben je erg moe. De trap wordt dan een vervelend obstakel, maar niet per se iets waar je wat aan hoeft te doen. Als het goed is loop je binnen een paar weken tenslotte weer als vanouds rond. Is dat echter niet het geval, of wordt bewegen in het algemeen steeds lastiger, dan wordt het wél tijd om naar een oplossing te gaan zoeken.

Hoe pak je het aan?

Heb je vastgesteld dat het lopen van de trap een probleem wordt, of het nu echt niet meer lukt of gewoon steeds wat meer moeite gaat kosten, dan kan het goed zijn om je eens te gaan verdiepen in trapliften. Vroeger deed men dat vaak pas op het moment dat het écht niet meer ging, terwijl tegenwoordig steeds meer mensen ervoor kiezen als een beetje extra comfort in huis.

Een traplift van Handicare zorgt ervoor dat je altijd gemakkelijk van de ene naar de andere verdieping kunt komen. Je hoeft het niet altijd te gebruiken, als traplopen nog gaat kun je er ook voor kiezen zo nu en dan zelf te klimmen, maar het is fijn dat hij er is op de momenten waarop je het even niet kan of wil.

Een traplift tweedehands kopen is doorgaans helemaal niet duur, terwijl ook een nieuwe traplift vaak prima te betalen is. Het geeft veel extra comfort, weten dat er altijd een alternatief is voor de trap, op de momenten dat jij dat wilt of nodig hebt.

Recommended Articles