Jouw dakbedekking renoveren of vervangen

Sijpelt er na een hevige regenbui water jouw woning binnen? Dan kun je ervanuit gaan dat de dakbedekking defect is. Blijkt jouw hele dakbedekking oud en versleten te zijn? Dan is het zaak om deze in zijn geheel te vervangen. Gaat jouw dakbedekking nog niet zo lang mee, maar is er wel sprake van een defect? Dan kan het renoveren van het kapotte stuk dakbedekking mogelijk volstaan.

Voor welke dakbedekking kies je?

Het maakt niet uit of je gehele dakbedekking of slechts een deel ervan vervangen moet worden. In allebei de gevallen wil je dat het nieuwe stukje dakbedekking van goede kwaliteit is. Je wilt immers voorkomen dat je binnen de kortste keren weer kampt met een lekkage in huis. Maar voor welke dakbedekkingssoort kun je het beste kiezen? Er zijn namelijk verschillende opties. Zoek je een dakbedekkingssoort van écht goede kwaliteit? Dan is een EPDM dakbedekking de uitkomst. EPDM betreft een rubbersoort die heel sterk is. Hierdoor gaat deze dakbedekkingssoort probleemloos tot wel vijftig jaar mee. Een dakbedekking die gemaakt is van EPDM is dus een goede keuze als je kwaliteit zoekt.

Alle benodigde materialen in één pakket

Naast de hoogwaardige kwaliteit van EPDM kent deze dakbedekkingssoort nog meer voordelen. Een dakbedekking gemaakt van EPDM kan namelijk heel eenvoudig worden aangebracht. Waar bij overige dakbedekkingssoorten professionele dakdekkers en branders nodig zijn, is dat bij EPDM niet het geval. EPDM kan namelijk gemakkelijk worden bevestigd met behulp van lijm. Hierdoor hoef je geen dakdekkers in te schakelen, maar kun je het eenvoudig zelf doen. Bang dat je misgrijpt op de juiste materialen? Niet nodig! Er is namelijk een speciaal EPDM pakket. Dit pakket is voorzien van alle benodigde materialen. Van lijm en kit tot uiteraard het dakbedekkingsmateriaal zelf, alles zit erin. Zo weet je zeker dat je de juiste materialen gebruikt en kun je nergens op mispakken.

Zo lang gaat jouw dakbedekking mee

Wanneer je investeert in een nieuwe dakbedekking wil je uiteraard dat deze lang meegaat. Als je kiest voor EPDM ben je verzekerd van langdurig plezier van de dakbedekking. De weerbaarheid van EPDM is namelijk dusdanig hoog dat hij probleemloos alle weersomstandigheden doorstaat. Een dakbedekking gemaakt van EPDM kan tientallen jaren meegaan. Maar uiteraard hangt de levensduur van een dakbedekking ook af van het onderhoud. Kijk jij nooit om naar je dakbedekking? Dan zal deze minder lang meegaan dan een dakbedekking die goed onderhouden wordt. Verwijder in de herfst bijvoorbeeld bladeren en overig vuil van het dak. Met dit simpele onderhoud zorg je ervoor dat jouw dakbedekking langer meegaat.

Recommended Articles