Jouw woning goed geïsoleerd

Je woning is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Het is daarom van belang dat je hier een optimaal wooncomfort kunt ervaren. Zo is het bijvoorbeeld plezierig als het klimaat in huis fijn aanvoelt. Wanneer het in de zomermaanden buiten warm is, wil je binnen verkoeling kunnen zoeken. En dit geldt andersom in de wintermaanden natuurlijk ook. Zo’n aangenaam binnenklimaat kun je realiseren door jouw woning goed te isoleren. 

Goede isolatie is essentieel

Een goed geïsoleerde woning draagt bij aan jouw wooncomfort. De woning isolatie zorgt er namelijk voor dat de temperatuur in huis aangenaam is. Is het in de winter heel erg koud buiten? Dan kun jij binnen dankzij de goede isolatie gewoon van de warmte genieten. Is het op een zomerse dag juist heel heet buiten? Dan kun je dankzij de goede isolatie de warmte buiten houden waardoor jouw woning lekker koel aanvoelt. Maar een goed geïsoleerde woning is niet alleen gunstig voor jouw wooncomfort. Een kwalitatief goede woningisolatie zorgt namelijk ook voor een gunstige energierekening. Door de isolatie gaat er namelijk geen onnodige warmte verloren. Hierdoor zal je maandelijks minder stookkosten hoeven te betalen. 

Verschillende vormen van spouwmuurisolatie

Je kunt een woning op verschillende manieren isoleren. De meeste bekende isolatievorm voor een woning betreft isolatie spouwmuur. Zoals de terminologie al doet vermoeden, wordt hierbij de spouwmuur geïsoleerd. Maar wat houdt deze isolatie precies in? In het geval van spouwmuurisolatie heb je de keuze uit twee verschillende materialen. Je kunt kiezen voor Supafil spouwmuurisolatie en spouwmuurisolatie parels. De parels zijn milieuvriendelijk en dampdoorlatend. Ze verouderen nagenoeg niet waardoor je langdurig plezier hebt van deze isolatievorm. Ook Supafil heeft een lange levensduur. Daarnaast heeft dit isolatiemateriaal als voordeel dat het waterafstotend is. Wanneer het regent, wordt dus enkel de buitenmuur nat en niet het isolatiemateriaal. Allebei de spouwmuurisolatievormen kennen dus hun eigen voordelen. 

Welke isolatievormen zijn er nog meer? 

Naast spouwmuurisolatie zijn er nog meer isolatievormen voor jouw woning beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor het isoleren van de vloer. Met deze isolatievorm kun je jouw wooncomfort direct verhogen. De vloer voelt namelijk gelijk een aantal graden warmer aan na het plaatsen van de isolatie. Tevens kun je kiezen voor glasisolatie en dakisolatie. Is geldbesparing voor jou de voornaamste reden om je woning te laten isoleren? Dan is het raadzaam om in ieder geval voor dakisolatie te kiezen. Via het dak kan namelijk heel veel warmte verloren gaan. Door deze goed te isoleren voorkom je onnodig warmteverlies en bespaar je aanzienlijk op je maandelijkse kosten. 

Recommended Articles