Kunst huren als particulier of ondernemer

Kunst is een heel breed begrip. Van schilderijen tot beelden en vazen. Er bestaan tal van verschillende objecten die binnen de categorie kunst vallen. Kunst zorgt voor een verfraaiing van de ruimte. Maar het aanschaffen van kunst kan heel kostbaar zijn. Wil je toch van een mooi kunstobject kunnen genieten? Dan heb je als particulier of ondernemer ook de mogelijkheid om kunst te huren. 

Waarom kunst lenen? 

De mogelijkheid tot het lenen van kunst, klinkt heel mooi. En, dat is het ook! Maar wat houdt het huren van kunst precies in? Wat moet je je voorstellen bij een galerie die gespecialiseerd is op het gebied van kunstuitleen? Het huren van kunst is eigenlijk zo simpel als het klinkt. Je huurt een bepaald kunstobject voor een korte of langere periode. Heb je bijvoorbeeld met jouw bedrijf een nieuw bedrijfspand? En zal jouw onderneming hier naar verwachting na een jaar alweer uitgroeien? Maar wil je tot die tijd het bedrijfspand wel stijlvol inrichten? Dan kun je ervoor kiezen om kunst te lenen bij de kunstgalerie. Met de mogelijkheid tot het lenen van kunst wordt kunst veel toegankelijker gemaakt. 

Kunstgalerie gespecialiseerd in het uitlenen van kunst

Het aanschaffen van kunst kan een behoorlijke investering zijn. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een mooi kunstobject aan te schaffen. Het huren van kunst kan in dat geval uitkomst bieden. Daarnaast zijn sommige mensen slechts voor een korte periode op zoek naar een kunstobject. Ze willen bijvoorbeeld de ontvangstruimte van een tijdelijk kantoorpand verfraaien met een mooi schilderij. Voor dit soort situaties biedt het lenen van kunst uitkomst. IQ is dé kunstuitleengalerie van Nederland. Hier wordt met het uitleenconcept en de grote kunstcollectie kunst toegankelijk gemaakt voor een groter publiek. Kunst is een toevoeging. Met kunst kun je emoties opwekken, met kunst kun je een ruimte nieuw leven in blazen. 

Huren versus kopen 

Bij de grootste kunstuitleengalerie van Nederland kun je dus kunst huren. Maar het is ook mogelijk om hier kunst te kopen. Maar wat zijn nou precies de verschillen? Waarom geven steeds meer particulieren en bedrijven de voorkeur aan het huren van kunst? Wat zijn de voordelen van het uitleenconcept? Als je een kunstobject koopt, dien je in een keer een aankoopsom te betalen. Maar niet iedereen kan of wil in een keer veel geld betalen voor kunst. Ze huren de kunst liever. De financiële lasten worden zo verspreid. En daarnaast biedt het flexibiliteit. Je kunt het geleende kunstobject immers terugbrengen en eventueel verruilen voor een ander mooi object. Het huren van kunst is dus voordelig op verschillende vlakken. 

Recommended Articles