Nieuwe tegels voor in de badkamer – dit is waar je op moet letten

Als het gaat om het renoveren van je badkamer is een van de belangrijkste beslissingen die je zult nemen de soort tegel die je gaat gebruiken. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden op de markt dat het moeilijk kan zijn te weten waar je moet beginnen. Hier zijn vijf dingen waar je op moet letten bij het kiezen van nieuwe tegels voor je badkamer.

Materiaal

Denk na over het soort materiaal waarvan wil dat tegels gemaakt zijn. Keramiek en porselein zijn enkele gangbare opties, maar als je van meer natuurlijke materialen houdt, overweeg dan bamboetegels te gebruiken. Het meeste tegelwerk dat in badkamers gebruikt wordt is geglazuurd; er zijn echter ook ongeglazuurde keramische tegels op de markt, die je badkamer een rustiek effect kunnen geven.

Grootte

Hoe groot wil je dat je badkamertegels zijn? Bedenk dat de grootte van invloed is op de hoeveelheid voeglijnen die ertussen te zien zijn – dus als je een kleine badkamer hebt waar weinig ruimte overblijft, zou je een kleiner formaat tegels kunnen overwegen. Als je een grote badkamer hebt en die nog groter wilt laten lijken, kun je dat bereiken door grotere tegels te gebruiken.

Kleur

Zorg ervoor dat de kleur van je tegels het inrichtingsschema van je badkamer aanvult. Probeer ze zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen (b.v. als je wit voor je muren kiest, kies dan ook voor witte tegels van dezelfde kleur) of kleuren te spiegelen (b.v. als je op een muur groen gebruikt, probeer dan groene tegels op een andere muur te gebruiken). Niet alleen speelt kleur een rol in hoe de tegel eruit ziet; bepaalde kleuren kunnen ook helpen bij het scheppen van de gewenste sfeer (bijv. donkerblauw wordt vaak gebruikt voor badkamers met spa-achtige kwaliteiten).

Patroon

Zoek je tegels met een bepaald patroon? Sommige patronen kunnen je badkamer interessanter maken, terwijl andere de ruimte er saai uit kunnen laten zien. Als je iets unieks wilt, overweeg dan handgemaakte of handbeschilderde tegels te gebruiken. Deze zijn misschien duurder dan gewone tegels, maar omdat elke tegel met de hand gemaakt wordt en niet machinaal gesneden en/of in bulk geproduceerd, kunnen ze je ruimte een bijzondere uitstraling geven die niet door machinaal gemaakte tegels kan worden gereproduceerd.

Kwaliteit

Het spreekt vanzelf dat kwaliteit belangrijk is bij de keuze van tegels voor je badkamer – vooral als je verwacht er lang gebruik van te zullen maken! Zo zijn bijvoorbeeld porseleinen en keramische tegels niet alleen duurzamer dan andere soorten tegels, maar ze bieden ook een optimale slipweerstand. Als je van plan bent je badkamer vaak te gebruiken of een groot huishouden hebt, kan de meerprijs van kwalitatief goede tegels de moeite waard zijn.

Bij het kiezen van nieuwe tegels voor je badkamer is het belangrijk rekening te houden met allerlei factoren. Met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn te weten waar te beginnen – maar door deze vijf dingen in gedachten te houden, zal je goed op weg zijn om de perfecte tegels voor je renovatieproject te vinden!

Recommended Articles