Op zoek naar originele wandbekleding? Ontdek deze must-haves!

Je huis is je persoonlijke heiligdom. Het is de plek waar je je kunt ontspannen en jezelf kunt zijn zonder oordeel. Het is ook de plek waar je je beste beentje voorzet voor gasten, dus moet het er altijd op zijn best uitzien. Een manier om je huis een frisse nieuwe look te geven is door je muurbekleding op te frissen. Hier zijn vijf ideeën voor originele wandbekleding waarmee je huis zich van de rest onderscheidt.

1. Behang dat geen behang is

Het moment waarop je ontdekt dat behang op meer dan alleen papier gedrukt kan worden… Wandbekleding kan tegenwoordig ook gedrukt worden op prachtige alternatieve stoffen met een feestelijk patroon erop, die zelfs gewassen kunnen worden! Het mooiste van je huis decoreren met stoffen wandbekleding is dat ze gemakkelijk te installeren en te verwijderen zijn, zodat je ze gemakkelijk kunt vervangen als het resultaat je niet bevalt. Ga je door een fase waarin een bepaalde kleur overheerst? Verwissel gewoon de wandbekleding!

2. Fotobehang

Je hoeft geen standaard rol behangpapier te kopen als je een manier zoekt om wat originaliteit aan je huis toe te voegen. Zoek in plaats daarvan een foto die je mooi vindt en laat die dan op een groot canvas afdrukken. Je zult er versteld van staan hoeveel visuele impact dit stuk heeft – vooral als je de foto maakt vanuit een andere hoek dan die waarin je hem uiteindelijk plaatst. Fotobehang voegt een extra dimensie toe aan jouw woning wanneer je hiervoor foto’s gebruikt die betekenisvol zijn voor jou.

3. Beton

Misschien heb je er nooit aan gedacht om beton als decoratief element te gebruiken, maar nu kan de gelegenheid zijn om te experimenteren. Een interieur ontwerpstudio in Parijs creëerde bijvoorbeeld betonbehang dat gemakkelijk te installeren is, maar ook in Nederland vind je verschillende aanbieders. Je hoeft het alleen maar op de muur te plakken, 10 uur te wachten tot het droog is en dan een laag vernis aan te brengen, en je kunt het weer verwijderen als je er genoeg van hebt. Super simpel!

4. Doe-het-zelf houten lambrisering

De trend van houten lambrisering biedt veel mogelijkheden voor interieurinspiratie, of je nu de aanblik van een houten vloer wilt of niet. Als je wel van het uiterlijk houdt maar niet van de rommel, overweeg dan om peel-and-stick vinyl tegels – verkrijgbaar bij elke bouwmarkt – op je muren aan te brengen. Natuurlijk spreekt het vanzelf dat een beetje schuren en lakken van echt houten lambrisering ook het gewenste effect kan geven.

5. Vintage behang

Als je het geluk hebt om vintage behangpapier te vinden dat nog in goede staat is, overweeg dan om het als wandbekleding aan te brengen. Veel antiekwinkels en verkopers op eBay verkopen gebruikt papier tegen betaalbare prijzen. Als het papier eenmaal op je muren zit, rest je niets anders dan de rest van je kamer te schilderen en van je huis te gaan genieten!

De mogelijkheden zijn echt oneindig met deze ideeën voor je wandbekleding. Als er één ding is om te onthouden als het gaat om originaliteit aan je huis toe te voegen, laat het dan dit zijn: wees niet bang om te experimenteren!

Recommended Articles