Raamzeil van hoogstaande kwaliteit

Een plastic raamzeil biedt in verschillende situaties uitkomst. Word je bijvoorbeeld bij een regenbui als er veel wind staat onder jouw veranda nat? Dan kan een plastic raamzeil uitkomst bieden. Echter, het is dan wel van belang dat je kiest voor een raamzeil van goede kwaliteit. Je wilt immers voorkomen dat je ondanks het raamzeil alsnog nat wordt onder de veranda. Voor een effectief resultaat dient het raamzeil dus van hoogwaardige kwaliteit te zijn.

Geschikt voor bootramen en cabriokappen 

Niet alleen bij een veranda is het belangrijk dat het raamzeil van goede kwaliteit is. Ook bij andere doeleinden waarbij een raamzeil ingezet kan worden, is kwaliteit van belang. Neem bijvoorbeeld een cabrio. Bij dit autotype kan een transparant raamzeil voor de cabriokap gebruikt worden. Wanneer je de cabriokap bij een regenbui dichtdoet, is het de bedoeling dat je binnen droog zit. Ook hierbij komt de kwaliteit dus weer om de hoek kijken. Een raamzeil van mindere kwaliteit zou op den duur kunnen gaan lekken. En dat is uiteraard iets dat je wilt voorkomen. Een ander vervoersmiddel waarbij een plastic raamzeil regelmatig wordt gebruikt is een boot. Met het plastic zeil kunnen namelijk bootramen gecreëerd worden. 

Plastic folie op ramen en deuren 

Niet alleen voor voertuigen zoals cabrio’s en boten kan plastic folie uitkomst bieden. Ook in huis op ramen en deuren kan raamfolie worden aangebracht. Grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval. Dit kan plezierig zijn, maar de hoeveelheid licht kan ook te veel zijn. Daarnaast zorgen grote raampartijen ervoor dat je binnen minder privacy hebt. Voorbijgangers kunnen immers gemakkelijk naar binnen kijken. Je zou in dat geval de gordijnen altijd dicht kunnen houden, maar dat is ook niet wenselijk. Je kunt dan beter plastic folie op je ramen plakken. Hiermee creëer je namelijk privacy zonder dat je alle lichtinval blokkeert. De folie is ook nog eens in diverse prints verkrijgbaar. Hierdoor vormt het echt een onderdeel van het interieur. 

Hoe breng je de folie aan? 

Het aanbrengen van plastic folie op je ramen is relatief eenvoudig. Toch is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de ramen goed schoon zijn. Op vuile ramen hecht de folie namelijk minder goed. Het reinigen van de ramen alvorens je de folie aanbrengt is dus belangrijk. Zorg ervoor dat de ramen vuil- en vetvrij zijn. Voor een goede hechting is het vervolgens wel slim om de ramen nat te maken. De plakfolie blijft namelijk beter zitten als het op een vochtige ruit wordt aangebracht. Zijn de ramen vochtig? Dan kun je de folie op het raam plakken.

Recommended Articles