Verschillende matrassen en hun kwaliteiten

Er zijn diverse soorten matrassen verkrijgbaar. Misschien sta je er niet bij stil en denk je ‘een matras is een matras’, maar de verschillende matrassen verschillen veel onderling en hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. Als je op zoek moet gaan naar een nieuw matras is het toch handig als je een beetje weet naar wat voor matras je op zoek moet gaan, toch? De volgende matrassen zijn te krijgen en hebben de volgende voor- en nadelen. Het zijn ze niet allemaal, maar wel een groot deel.

Latex matrassen

Een latex matras is, zoals de naam al suggereert, een matras gemaakt van latex. Hier zitten zowel voor- als nadelen aan. Zo wordt het veel gebruikt door mensen die een allergie hebben voor normale matrassen of voor huisstofmijten. Een latex matras heeft antibacteriële werkingen en weert huisstofmijten. Dat is dus ideaal. Bovendien zijn ze erg zacht en comfortabel om op te liggen. Een nadeel kan zijn dat een latex matras niet echt ademt, en dus kan het nogal warm en klam aan gaan voelen. Dit kun je verhelpen door gebruik te maken van goed geschikt beddengoed en een ademende beddenbodem.

Traagschuim matrassen

Een traagschuim matras is een matras gemaakt van een zachte stof waar je als het ware een beetje in kunt zakken. Het is een lichte stof en verlicht de druk in je gewrichten wanneer je erop ligt. Echter kan ook een traagschuim matras niet goed ademen, wat weer een nadeel kan zijn. Het is een matras dat voor diverse mensen een geschikt matras is. Het past goed op veel soorten bedden en is eigenlijk een allround goed matras. Dit is waarschijnlijk een goede keuze als je op zoek bent naar een nieuw matras, wat je situatie ook is.

Polyester matrassen

Een matras van polyester gemaakt is relatief goedkoop en zie je veel bijvoorbeeld in een caravan of een logeerbedje. Het wordt ook wel schuimrubber genoemd. Dat ze zo goedkoop zijn is een groot voordeel. Daarom is het ook gangbaar als matras waar je niet dagelijks op ligt, maar meer voor een bed dat alleen zo af en toe gebruikt wordt. Het is dan ook niet een heel luchtdoorlatend bed, het kan op lang termijn een kuil gaan vormen en bovendien is het geen duurzame keuze. Een polyester matras gaat namelijk niet heel lang mee. Het is daarom echt geschikt voor situationeel gebruik, maar ook geschikt als je niet veel geld te besteden hebt aan een matras.

Recommended Articles