7 survivaltools die je in huis móet hebben

Ben je er klaar voor als het onverwachte gebeurt? Extreme situaties, zoals een sterke tornado die het grootste deel van de stad wegblaast of een zinkgat dat een huis opslokt, kunnen op elk moment gebeuren. Daarom is het essentieel om voorbereid te zijn.

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om voorbereid te zijn op elk scenario dat om overleven vraagt. Als je niet weet hoe of waar je moet beginnen, bezoek dan een betrouwbare survival-wesbite om waardevolle informatie te krijgen over overleven en de tools die je nodig hebt in unieke situaties.

In dit artikel leer je over enkele handige overlevingshulpmiddelen die je in huis kunt hebben.

1. Ducttape

De meeste mensen zijn zich niet bewust van de veelzijdigheid en bruikbaarheid van ducttape. Het werd bijvoorbeeld oorspronkelijk vervaardigd om vocht uit munitiekisten te houden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanwege zijn sterkte en waterdichte eigenschappen vonden soldaten het al snel ook nuttig voor het repareren van jeeps en geweren. Ze hebben er zelfs gewonde soldaten mee opgelapt als tijdelijke oplossing totdat ze hen naar een veldhospitaal konden brengen.

Of je nu een wond moet verbinden, een gat moet dichten, een waterbeker moet maken of een riem moet maken – ducttape is handig als het noodlot toeslaat.

2. Kaarten

Een atlas zal je niet veel goed doen tijdens een overlevingsscenario, maar het hebben van een lokale wegenkaart kan je helpen als je naar een veiligere locatie wilt vertrekken. Een Global Positioning System (GPS) en Google Maps hebben batterijvoeding en een internetverbinding nodig om te werken. En als je ze ooit hebt gebruikt, weet je dat ze soms de verkeerde aanwijzingen geven. In een levensbedreigende situatie zou dit schadelijk zijn voor u en uw gezin.

Met traditionele papieren kaarten als back-up, kunt u uw stad verlaten en op een weg komen die niet vaak door anderen wordt gebruikt. In het moderne tijdperk hebben de meeste mensen echter de vaardigheid verloren om papieren kaarten te lezen. Daarom moet u ze bestuderen en leren hoe u ermee kunt navigeren.

3. Zaklamp

Zelfs als je generatoren hebt in het geval van een langdurige stroomstoring, is het altijd verstandig om een goede overlevingsuitrusting, zoals zaklampen, in huis te hebben.

Trouwens, als je het gebied moet ontvluchten, zal je generator niet veel helpen. Een zaklamp past gemakkelijk in een noodrugzak. Ze zijn vooral handig op kampeerterreinen, omdat ze onbedoeld struikelen – en bij uitbreiding ernstig letsel – op oneffen oppervlakken kunnen voorkomen.

4. Waterfilter

Je kunt een tijdje zonder eten, maar niet zonder schoon drinkwater. Een ramp kan uw lokale watervoorziening aantasten, waardoor u zonder een cruciale menselijke behoefte komt te zitten. Bewaar daarom een ​​waterfilter voor u en uw gezin in huis.

Een waterfilter is een belangrijk hulpmiddel om te overleven, of je nu in de wildernis bent of thuis vastzit. In feite heeft een goed en hoogwaardig waterfilter niet alleen het beste filter, maar het kan ook de waterkwaliteit verbeteren omdat het de verontreinigingen effectief verwijdert.

In termen van capaciteit hebben sommige waterfilters patronen die duizenden liters water kunnen zuiveren. Kies, afhankelijk van uw behoeften, degene die geschikt is voor uw behoeften. Zorg ervoor dat het draagbaar is, gemakkelijk te gebruiken, lang houdbaar is, weinig onderhoud vereist, gemakkelijk schoon te maken is en wordt geleverd met een goede filtertechnologie.

5. EHBO-kit

Bij rampen is de kans op ongevallen groter omdat mensen in paniek raken. Daarom moet u voorbereid zijn om mogelijke rampgerelateerde verwondingen te behandelen.

Hoewel u uw eigen kit kunt maken, is het beter om een ​​complete set aan te schaffen, omdat deze alles bevat wat u nodig heeft. Zorg ervoor dat uw EHBO-doos wordt geleverd met een nooddeken. Als je een groot gezin hebt, zorg dan dat je genoeg dekens hebt voor iedereen.

Als een familielid chronische medicatie gebruikt, zorg er dan voor dat uw EHBO-doos genoeg heeft van wat ze nodig hebben. Dit is vooral cruciaal als iemand lijdt aan ziektes zoals astma, of ernstige allergieën heeft (bijvoorbeeld allergieën voor bijensteek).

6. Powerbank

Vaker wel dan niet treden stroomuitval op tijdens noodsituaties. Er zijn verschillende gradaties van stroomonderbrekingen: sommige kunnen uren of een dag duren, terwijl andere lang kunnen duren, bijvoorbeeld wanneer slecht weer grootschalige schade aan elektriciteitsleidingen veroorzaakt.

Om je apparaten te laten werken als er een stroomstoring is, heb je een draagbare krachtcentrale nodig. Het gebruikt een grote batterij en heeft een wisselstroom (AC) stopcontact om u te helpen de batterijen van uw apparaat op te laden. Velen worden ook geleverd met USB-poorten, wat handiger is voor moderne apparaten zoals tablets en smartphones.

Om voorbereid te zijn op noodsituaties , kiest u een draagbare krachtcentrale met een hoger vermogen en zorgt u ervoor dat deze oplaadbaar is.

7. Survival-multitool

Dit overlevingsinstrument is cruciaal in elke overlevingssituatie. Met zijn compacte vorm neem je een multitool gemakkelijk overal mee naartoe.

Met een multitool knip je snel dingen. Door een multitool te gebruiken, kunt u zelfs uw conserven gemakkelijk openen. Het kan ook van pas komen als u een geïmproviseerde schuilplaats wilt maken, omdat u misschien een tang, een mes en een zaag nodig heeft. Er zijn ook multitools met een fluitje om hulp te geven, waardoor hulpverleners je gemakkelijker kunnen vinden en redden.

Tegenwoordig zijn er veel multitools om uit te kiezen. Wat je voorkeuren ook zijn, je hebt geen multitool nodig die te duur is. Kies altijd het item dat zowel betaalbaar is als in staat is om u te helpen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudige multitool met 14 gereedschappen, zoals blikopener, flesopener, messen, tangen en schroevendraaiers.

Recommended Articles