Is dit de tijd om je woning te verduurzamen?

Wie het nieuws volgt wordt daar niet vrolijk van: de oorlog in Oekraïne gaat maar voort en het einde is nog niet in zicht. Daarnaast is de economische groei sterk afgezwakt en dat merken we allemaal in onze portemonnee. Het leven is veel duurder geworden. Veel huishoudens worstelen met de vraag hoe zij de energierekening nog kunnen blijven betalen. Bezuinigen is een mogelijkheid, maar dat zet vaak te weinig zoden aan de dijk. Vandaar dat het nu interessant is om te kijken hoe je je woning kunt verduurzamen. Dat klinkt misschien tegenstrijdig omdat dit inhoudt dat je moet gaan investeren, maar er is vaak meer mogelijk dan je denkt. In dit artikel leggen wij je graag uit hoe jij de stap richting duurzaamheid, en dus lagere woonlasten, kunt zetten. 

Een duurzaam huis is een voordeliger huis

Wie verduurzaamt zorgt niet alleen dat je een minder grote belasting vormt voor het milieu, je zorgt er ook voor dat je vaste lasten zullen gaan dalen. Zonnepanelen plaatsen is een heel goede eerste stap om fors op je uitgaven te bezuinigen. Elektriciteit is namelijk duur en dat maakt ‘gratis’ stroom des te interessant. Kijk daarom eens op www.veranderstroom.nl om je hier in te lezen in de mogelijkheden om zonnepanelen te laten plaatsen. Op deze site kun je namelijk zien wat de lokale regelingen zijn om de aanleg van zonnepanelen mogelijk te maken. Gemeentes stimuleren duurzaamheid namelijk graag en daar kun jij je voordeel mee doen. 

Informeer naar de lokale regelingen

Gemeentes willen graag verduurzamen en zij willen het hun burgers daarom graag gemakkelijker maken. Wil je bijvoorbeeld zonnepanelen Beuningen dan kun je op Veranderstroom.nl zien welke opties er zijn om dit financieel met jouw gemeente te regelen. Vaak is het mogelijk om een heel aantrekkelijke lening af te sluiten. Heb je dus niet gelijk het geld beschikbaar om je woning te verduurzamen, dan kun je om hulp bij de gemeente terecht. Hierdoor wordt verduurzaming ook mogelijk voor mensen met een klein budget. De zonnepanelen verdienen zichzelf terug waardoor je dus ook geen moeite zou hoeven hebben met het afbetalen van je lening. Vaak is de rente die je over de lening betaalt ook nog aftrekbaar bij de Belastingdienst. 

Is ieder huis geschikt voor zonnepanelen? 

Als je wilt weten of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen, dan kun je eens een afspraak maken met een adviseur. Deze kan jouw dak bekijken en berekenen hoeveel panelen je met jouw gemiddelde jaarlijkse verbruik nodig hebt. Doorgaans worden panelen op de zuidkant van het dak geplaatst, maar je kunt ze ook in je tuin laten plaatsen als dat beter is. Overleg daarom met de expert om te zien wat in jouw geval het meeste rendement zal opleveren. Zo kun je snel veel geld gaan besparen. 

Recommended Articles