Kantoorruimte inrichten: welke spullen mag je niet missen?

Ga je zelf een kantoorruimte inrichten? Of je nu een eigen bedrijf met personeel hebt of voor een bedrijf werkt en deze taak op je hebt genomen: een goede voorbereiding is wel zo prettig. Zo heb je verschillende spullen nodig om een fijne ruimte te kunnen maken van je kantoor. Waar je aan moet denken? We zetten de must-haves voor je op een rijtje!

Comfortabel kantoormeubilair

Het grootste deel van de werktijd wordt natuurlijk doorgebracht aan de bureaus, op de bijbehorende bureaustoelen. Zorg daarom voor comfortabel kantoormeubilair, waar prima de hele dag aan kan worden gewerkt. Dit is de investering zeker waard! Je wilt immers wel een ergonomische werkplek aan kunnen bieden aan het personeel. Waar je nog meer aan kunt denken? Richt de vergaderzalen comfortabel in. En kies ook voor een zithoek waar goed van een pauzemoment kan worden genoten, met een zachte bank of fauteuils bijvoorbeeld!

Afvalbakken in de kantoorruimte

Een beker voor de koffie, een stuk A4-papier en een restje van een sandwich: elke dag moet er natuurlijk weer veel afval weggegooid kunnen worden in een kantoorruimte. Goede afvalbakken mogen daarom niet ontbreken! Als je het slim aanpakt, kies je voor een afvalscheidingsprullenbak: vandaag de dag kun je je kantoor eigenlijk niet meer inrichten zonder zo’n prullenbak. Van plastic tot papier, van etensresten tot glas – er zijn immers veel verschillende soorten afval te vinden binnen de kantoorruimte. Kom hieraan tegemoet met de juiste kantoor prullenbak, waarbij het belangrijk is dat het scheiden makkelijk wordt gemaakt voor je werknemers. Door designs met vakken in verschillende kleuren en duidelijke teksten of iconen lukt het op elk kantoor om afval goed te scheiden!

Creëer afzonderlijke hoekjes

Als de kantoorruimte met ingebouwde muren al duidelijk is verdeeld in verschillende hoekjes, kun je deze tip overslaan. Maar als het om een open kantoortuin gaat, is het raadzaam om wat afzonderlijke hoekjes in te richten, zodat het personeel rustiger kan werken. Een open ruimte kan namelijk sterk afleidend zijn. Met scheidingswanden of hoge kasten los je dat probleem al gauw op. Let hierbij ook een beetje op de designs: kies bijvoorbeeld een scheidingswand in een fraaie kleur. Of plaats een kast met vakken, waar je accessoires in kwijt kunt. Er wordt immers veel tegenaan gekeken.

Decoratie van de kantoorruimte

Ten slotte is het wel zo fijn om de kantoorruimte een beetje gezellig in te richten. In steeds meer kantoren zijn veel planten te vinden: die zorgen meteen voor een vrolijke uitstraling. En planten kunnen zelfs bevorderlijk zijn voor de concentratie! Denk verder bijvoorbeeld aan kunst en mooie lampen voor de verlichting. Creëer op die manier een fraaie ruimte om in te werken!

Recommended Articles