Zo match je de perfecte kleuren in je huis

Je thuis voelen in je eigen huis is misschien wel een van de belangrijkste dingen die er bestaan. Thuis is de plek waar je je veilig moet voelen en het is een plek waar je graag bent. Na een lange werkdag of een gezellig middag met vrienden moet je heerlijk op de bank kunnen ploffen en kunnen genieten van het huis waar je in woont. Je moet je huis dan natuurlijk ook volledig in je eigen stijl inrichten en dat begint natuurlijk met een mooie kleur verf op de muur. Maar welke kleurcombinaties passen nou eigenlijk bij elkaar?

Hoe match je kleuren?

Kleuren matchen hoeft zo moeilijk nog niet te zijn. Eigenlijk is het super simpel. Als jij het mooi vindt dan is het goed! Het is en blijft natuurlijk jouw huis. Dus vind jij bijvoorbeeld rood en roze een leuke combinatie dan moet je dat vooral doen. Het maakt natuurlijk niet uit dat een ander dit niet leuk vindt. Er zijn natuurlijk wel speciale kleuren die bij elkaar passen. Hierbij kan je denken aan warme of koude kleuren of bijvoorbeeld pastel of Matt. Om precies te kijken welke kleuren goed bij elkaar passen kan je kijken naar de kleurencirkel. Die geeft precies aan wat wel en niet bij elkaar past.

Voorbeelden van leuke kleur combinaties

De eerste stap is om soorten kleuren bij elkaar te matchen. Denk bijvoorbeeld aan pastel kleuren. Vrijwel alle soorten pastelkleuren passen als snel bij elkaar. Hou je juist meer van de wat stoerdere kleuren dan is Matt meer wat voor jou. Het is dus belangrijk dat je eerste bedenkt wat voor sfeer je wilt neerzetten.

Een voorbeeld van een kleur wat helemaal in is, is okergeel. Dit is een kleur die voornamelijk in de herfst erg populair is als je kijkt naar kleding. Terwijl als je het in je interieur gebruikt het perfect past in elk seizoen. Zo is de kleur altijd vrolijk en fris. Okergeel is perfect te combineren met de kleur blauw. Er zijn natuurlijk veel verschillende kleuren blauw maar vooral echt donkerblauw is de perfecte match. Denk hierbij aan navy blauw.

Verschillende manieren om te combineren

Nu heb je misschien een leuke kleuren combinatie, maar op wat voor manier ga je deze combineren? Hou je het klein door alleen de accessoires te combineren of ga je je muren verven? Een onderdeel van je huis wat vaak vergeten wordt als iets bijzonders, is een gordijn. Terwijl een gordijn echt sfeerbepalend is. Daarom kan je ook perfect een combinatie maken met leuke accessoires die matchen met je gordijn. Zo heb je genoeg kant en klaar gordijnen precies in de kleur die jij wil.

Recommended Articles