Must-read tips voor het kopen van een nieuwe badkuip

Wilt u uw badkamer wat elegantie geven? Er is geen betere manier om dit te doen dan een nieuwe badkuip te kopen. Er zijn zoveel extra grote baden waarin u kunt investeren om uw badkamer een prachtige eigentijdse uitstraling te geven. Badkuipen zijn niet alleen een overweging bij de verbouwing van de badkamer. U kunt ze ook overwegen bij het bouwen van een nieuwe badkamer. Dus, hoe koop je de beste? Hier zijn een aantal slimme tips om te gebruiken!

Een complementaire stijl

Badkuipen zijn er in verschillende stijlen, variërend van rustieke ontwerpen tot moderne looks. U moet dus een stijl kiezen die bij uw badkamerruimte past.

Hier zijn enkele populaire keuzes:

Vrijstaande kuip – Vrijstaande kuipen vormen het middelpunt van moderne badkuipen. Ze hoeven niet aan de muur te worden bevestigd omdat ze op zichzelf staan, vandaar de naam vrijstaand. U kunt dus op elke ruimte een vrijstaande badkuip plaatsen.

Inloopbad – Een inloopbad is precies wat het klinkt. U kunt de badkamer inlopen en zelfs gaan zitten, zonder bang te zijn voor uitglijden. De vloer van zo’n kuip wordt geleverd met voldoende grip en handgrepen om uw veiligheid te garanderen.

Alkoofkuip – Een alkoofkuip, ook wel een verzonken kuip genoemd, wordt in een driehoekige muur geïnstalleerd. Een van de drie zijden moet worden afgewerkt. De badkuip past over het algemeen in een kleine badkamer.
Whirlpool – Een bubbelbad wordt geleverd met onafhankelijke water- of luchtjets om u te masseren. Dus als je na het douchen een massagesensatie wilt, ga dan voor een whirlpool.

Luchtkuip – Een luchtkuip is ook uitgerust met massagestralen. In tegenstelling tot een bubbelbad heeft een luchtkuip alleen luchtjets en ze zijn kleiner. Ook houdt een luchtkuip de warmte niet veel langer vast, zoals een bubbelbad.

Badkuip – Een badkuip wordt ook wel de Japanse badkuip genoemd. Het heeft een ronde of ovale vorm en is over het algemeen lang.

Comfortabel en elegant materiaal

Badkuipen zijn er in een scala aan materiaalkeuzes en ze brengen allemaal wat stijl in uw badkamer. Het is echter essentieel dat het materiaal niet alleen elegant maar ook comfortabel is.

Dat brengt ons bij deze materiaalkeuzes:

Porselein – Porselein is robuust van constructie en niet poreus. Het zal dus niet bederven of afbrokkelen door wateropname. Het kan echter barsten als u er een zwaar voorwerp op laat vallen.

Acryl – Acryl is lichtgewicht en heeft een lage prijs. Wat nog belangrijker is, het is gemakkelijk te onderhouden en is verkrijgbaar in verschillende elegante stijlen. Het houdt ook de warmte goed vast. Het nadeel is dat acryl wordt bekrast door schuurmiddelen.

Steenhars – Steenhars is gemaakt van natuursteen, dus duurzaam en niet poreus. Het materiaal is bovendien betaalbaar en houdt de warmte uitstekend vast. Het nadeel is dat de stijlen ietwat beperkt zijn.

Koper – Koperen kuipen zijn van nature luxueus. Het materiaal is niet alleen esthetisch briljant, het is ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden en houdt de warmte ook langer vast. Het nadeel is dat koperen kuipen duurder zijn dan andere kuipen.

Hout – Hout is net zo esthetisch schitterend en duurzaam als koper. En net als koperen kuipen zijn houten kuipen duurder.

Recommended Articles