Waar kun je een vakkenkast allemaal voor gebruiken?

Een vakkenkast is een ideale manier om al je dierbare bezittingen, servies en je favoriete boeken op te presenteren. Het is praktisch én het ziet er ook nog eens smaakvol uit. Een vakkenkast komt in ieder interieur goed tot z’n recht. Gebruik het als kast of als room divider. Geef het een mooie plek in het midden van de woonkamer, waarmee je vakkenkast een nieuw perspectief krijgt. Met de tips uit dit artikel weet je precies waar je een vakkenkast voor kunt gebruiken. Veelzijdig met een stijlvol randje!

Servieskast

Geef servies een prominente plek in een vakkenkast. Naast dat het een eyecatcher van zichzelf is, creëert het orde door de verschillende vakken. Het is mooier en unieker dan een standaard servieskast. Stal je mooiste servies uit en leg ze bij elkaar. Ieder soort in zijn of haar eigen vak. Door deze insteek, geef jij je interieur een unieke twist.

Dressoir

Als je een vakkenkast niet voor servies wilt gebruiken, is het ook prachtig als dressoir. Decoreer je interieur met een mooie vakkenkast. Kleed het aan met je favoriete hebbedingetjes, je mooiste reissouvenirs, schilderijtjes en decoratieve glaasjes voor een speelse look. Vergeet niet om de ruimte boven je dressoir goed te benutten. Leg er andere accessoires op of hang een chique schilderij op. Groepeer per kleur en varieer in hoogte of materiaal.

Boekenkast

Zet jouw favoriete romans op een zwarte vakkenkast. Deze kast wordt nog mooier wanneer je boeken van verschillende formaten met elkaar combineert. Natuurlijk zijn er nog meer manieren om boeken een leuk plekje te geven. Zet boeken rechtop naast elkaar en plat op elkaar neer. Of vul elk vakje op met boeken van dezelfde kleur. Genoeg redenen om een vakkenkast als boekenkast te gebruiken.

Kast met opbergruimte

Zet je mooiste foto’s en accessoires in een vakkenkast. Door de open vakken heeft het meubel een subtiele look, waardoor het gemakkelijk te combineren is met de rest van je interieur. Gebruik het gedeelte achter de deuren voor extra opbergruimte én om alle kleinere snuisterijen een welverdiende plek te geven. Met een vakkenkast voorkom je losslingerende accessoires: de gemak van uitstallen en opbergen in één.

Planten walhalla

Voeg een vleugje groen toe aan je interieur. Gebruik een vakkenkast als planten walhalla. Leg je favoriete bloemen in en op de vakkenkast. Daarnaast kun je planten ook aan de zijkant van de vakkenkast met een spijker bevestigen. Op deze manier zweeft de plant en krijgt de kast een totaal andere look.

Roomdivider

Gebruik een vakkenkast als room divider. Je verdeelt twee ruimtes van elkaar én je hebt meer opbergruimte. Op de vlakken kun je jouw mooiste decoratie en creaties tentoonstellen. Van een prachtige vaas tot persoonlijke foto’s. Met een vakkenkast heb je het beste van twee werelden!

 

Recommended Articles