Welke vloeren zijn populair?

Wanneer je een nieuwe vloer gaat uitzoeken, dan kan het aanbod je nogal overvallen. Wat is er veel mogelijk! Welke vloeren zijn op dit moment het meest populair, en waar hebben zij dit aan te danken?

De visgraatvloer is hot

Een echte trend is momenteel de vloer die in een visgraatmotief wordt gelegd. Hoe dat zo gekomen is? Net als bij zoveel trends valt dat lastig te zeggen. Het visgraatmotief is een klassieker, die jarenlang buiten beeld is geweest, maar nu opeens weer volop in de belangstelling staat. Misschien waren veel mensen onbewust gewoon op zoek naar iets anders, naar een vloer waar niet alle planken recht en in dezelfde richting liggen. Bij een visgraatvloer zijn de plankjes kleiner, en liggen zij als V-tjes tegen elkaar aan. Het effect is heel ruimtelijk, deze manier van leggen geeft veel diepte in een ruimte. Daar staat tegenover dat de vloer wel wat meer opvalt, en wat druk kan zijn. Maak voor jezelf dus goed de afweging of dit bij jouw smaak en huis past.

Een visgraat vloer kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Hout wordt er veel voor gebruikt, maar ook een visgraat vloer laminaat is populair. Deze heeft een wat lagere prijs, is vaak wat makkelijker te leggen en kan tegen een stootje.

Gemakkelijker bestaat bijna niet: vinyl

De vinylvloer van vroeger, dat was het ouderwetse zeil dat je nog steeds vaak in scholen en andere instellingen tegenkomt. Het vinyl van nu, dat zijn PVC-stroken in allerlei kleuren, patronen en motieven, waarvan een groot deel ervan op het eerste gezicht op hout of laminaat lijkt.

Deze type vloer is populair door het enorme gebruiksgemak. Waar hout of laminaat het niet zo goed doen in combinatie met vocht, en je er met een omgevallen glas drinken snel bij moet zijn, trekt vinyl zich daar niets van aan. Al laat je het uren liggen, zodra je er een doekje overheen haalt is het probleem opgelost. Ideaal! Voor een vinylvloer moet de ondervloer volledig glad zijn. Een goede ondervloer voor vinyl voorkomt dat je er hobbels en bobbels in krijgt, die de levensduur van je vloer kunnen verkorten.

Nog altijd populair: laminaat

Nog altijd de eerste keuze van heel veel mensen is een vloer die al jarenlang populair is: de laminaatvloer. Makkelijk te leggen, goedkoop in aanschaf, in allerlei kleuren en motieven te krijgen: met een laminaatvloer zit je eigenlijk altijd wel goed. Vooral het feit dat je hem zelf zo snel en goed kunt leggen lijkt veel mensen aan te spreken. Wij Nederlanders houden er over het algemeen wel van, dingen in ons huis zelf doen. Een laminaatvloer leg je, als je de handigheid te pakken hebt, binnen een paar uurtjes.

Recommended Articles