Zo nuttig is goede buitenverlichting

Heb jij de buitenkant van je woning goed verlicht? Zowel de voorkant als de achterkant van je woning kun je met de juiste buiten lamp goed verlichten. En dat is belangrijker dan je misschien zou denken.

Zet ongenode gasten in de spotlights

Een belangrijke reden om je woning ook aan de buitenkant goed te verlichten, is toch wel veiligheid. Ongenode gasten doen hun werk liever in het donker. Door jouw woning, zowel aan de voorkant als aan de achterkant, van goed licht te voorzien, maak je hem een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Je kunt ervoor kiezen om een lamp op te hangen die altijd aan staat als het donker is. Zo is de boel altijd verlicht, en is direct duidelijk dat mensen met slechte bedoelingen je huis maar beter over kunnen slaan. Een buitenlamp met sensor die licht gaat geven als beweging wordt gedetecteerd werkt vaak echter ook prima. Zo komen eventuele ongenode gasten mooi in de spotlights te staan, iets waar ze zeker niet op zitten te wachten.

Zo zie je het sleutelgat maar ook het trappetje

Zo’n lamp met sensor is ook handig voor jezelf, als je thuiskomt als het al donker is. Zodra hij beweging detecteert, dus zodra je in de buurt van je woning komt, zal hij licht gaan geven. Zo zie je waar je loopt, struikel je niet zo snel over het opstapje of het trappetje, en bereik je veilig je deur. En daar kun je dan ook het sleutelgat vervolgens weer net wat makkelijker vinden als wanneer je het zonder verlichting zou moeten doen, ook niet onbelangrijk. Er zijn ook lampen met sensor die zodra het buiten donker wordt een zwak licht verspreiden, zodat je woning altijd een klein beetje verlicht is, en extra fel gaan branden zodra er beweging is. Heb je geen stroompunt aan de buitenkant van je woning, is het fijn om te weten dat je dit soort lampen vaak ook in solar uitvoeringen hebt.

Buiten zitten tot het donker wordt?

Ook wanneer je in de zomer graag zo optimaal mogelijk gebruik maakt van je tuin, mag goede verlichting eigenlijk niet ontbreken. Het gaat, afhankelijk van de tijd van het jaar, in de loop van de avond toch schemeren, en tegen tienen zit je echt in het donker. Heb je echter verlichting in je tuin, kun je ook dan nog lekker buiten blijven zitten zonder dat je niets meer ziet. Dat maakt de zomer een stuk gezelliger!

Recommended Articles