3 goede redenen om de komende herfst je huis op te ruimen

We hebben van de lente het officiële schoonmaakseizoen gemaakt, maar opruimen kan op elk moment van het jaar. De herfst lijkt hier perfect voor te zijn, aangezien de zaken langzamer gaan lopen en we ons beginnen voor te bereiden op de feestdagen.

Opruimen helpt in het algemeen op meer dan één manier, en is niet alleen beperkt tot het hebben van een vrije ruimte. Het kan ook wonderen verrichten voor uw geestelijke gezondheid, vooral in moeilijke tijden als deze. Laten we eens kijken naar enkele van de redenen waarom u zou moeten overwegen om dit najaar op te ruimen.

Reset voor het nieuwe jaar

Opruimen geeft je nu de kans om het jaar in schoonheid af te sluiten en je ruimte opnieuw in te stellen. Zo kun je je ook voorbereiden op het nieuwe jaar. De feestdagen zullen te hectisch zijn om iets gedaan te krijgen, dus dit is een perfecte tijd. U hoeft zich ook geen zorgen te maken dat u vlak voor de vakantie een enorme schoonmaakspurt moet maken.

Verlaag uw stressniveaus

Ze zeggen vaak dat rommel aan de buitenkant een weerspiegeling is van de chaos binnenin, en onderzoek is het daar meestal mee eens. Een specifieke UCLA-studie vond een direct verband tussen rommel en cortisolspiegels in het lichaam. Cortisol is het stresshormoon en is in verband gebracht met allerlei aandoeningen, van hartaandoeningen en hoge bloeddruk tot angst en depressie.

Als uw ruimte constant vol is en u zich gestrest voelt, heeft u misschien het probleem ontdekt. Misschien moet je proberen om de boel een beetje op te ruimen en te kijken hoe je je voelt.

Niet alleen dat, maar rommel herinnert ons er constant aan dat we het op een gegeven moment zullen moeten opruimen. Dit wordt groter naarmate het spul zich begint op te stapelen. Dus begin nu en houd een schoonmaakschema bij als u niet meer wilt dat dit een probleem is.

Maak je huis mooi voor mogelijke kopers

Als je erover nadenkt om je huis op de markt te zetten, maar het nog niet zeker weet, is het verstandig om nu te beginnen met opruimen. Dat komt omdat het moeilijker zal worden als de winter hier is, en als u uw gedurende die tijd wilt verkopen, kunt u wat stakingen tegen u krijgen als het een puinhoop is.

Daarom raden we u aan om de binnenkant en de buitenkant volledig op te ruimen. Het zou ook een goed idee zijn om een ​​soort aanhanger te huren om al het afval mee te nemen.

Begin vroeg met uw voornemens

Een ander ding over het houden van een opgeruimd huis is dat het begint te wrijven op andere delen van je leven. Uit een onderzoek bleek dat mensen die in rommelige huizen woonden 77% meer kans hadden op gewichtsproblemen . Om een ​​huis schoon te houden, is discipline vereist, en discipline kan je in je dagelijkse leven op tal van verschillende manieren helpen. Neem dus de nodige stappen om in ieder geval met één kamer te beginnen, en kijk waar je naartoe gaat.

Recommended Articles